skip to Main Content

Vackra processer i vackra miljöer

Fem dagar i närvaro där ditt inre barn ges en röst

Vuxet barn-vecka i Denia, Spanien

Gruppterapi med Vuxet barn- fokus är en fem dagar lång grupp-process. Under dessa dagar skapas en lugn och trygg miljö där du genom gruppen och handledarstöd av terapeuten ges förutsättningar att närma dig ditt inre barn. Det inre barnet ges en röst för att uttrycka sina behov.

Den med dålig kontakt med sitt inre barn går runt och låtsas vara vuxen. Det obearbetade hos barnet är det som styr dig som vuxen. Vuxet barn-veckan är för dig som vill skapa en ödmjuk och respektfull relation till barnet inom dig – utan skam och utan villkor. Barnet inom dig är en själslig varelse – det är där som livet finns. Genom att bättre kunna möta det barn du har inom dig – desto mer kommer du åter att kunna känna nyfikenhet, kärlek och tacksamhet.

Terapeuten använder bland annat gestaltterapi, delning/spegling och konfrontationsövningar för att gruppen ska ta sig framåt, både individuellt och tillsammans.  Vuxet barn- veckan följer Motusmetodens grundprinciper med närhet, trygghet och tillit som ledord – i frigörelsen från systemtraumat.

Under denna vecka ges du möjlighet till reflektion och process. Alla dagar är det terapeutledd gruppterapi i någon omfattning och du som deltagare kommer få reflektionsfrågor att processa på egen hand under den tid som gruppen inte är tillsammans. Läs längre ner på sidan om vuxna barn.

Platsen är noggrant vald för att främja lugn och process. Här möts vi i gemenskap och samvaro för att i det vi tillsammans skapar ge dig förutsättningar att möta det du behöver möta i dig själv.

Kommande datum

11-15 maj, 2023

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Vad är vuxet barn?

Information

Priser

Vill du välja bort boendet och ordna boende själv i till exempel Xabia (härifrån är det promenadavstånd till boendet), så ange kod Spanienutanboende i kassan så dras det av 3000 kr.

 

Vid bokning fram till tre månader innan:

 •  18 195 kr inkl moms
 • Flygpaket Kastrup eller Arlanda: 4995 kr inkl. moms 

 

Vid bokning mellan mellan 1-3 månader innan. 

 • Utan flyg: 19 295 kr inkl moms
 • Flygpaket Kastrup eller Arlanda: 4995 kr inkl. moms 

 

Vid bokning inom en månad innan:

 • Utan flyg: 22 195 kr inkl moms
 • Flygpaket Kastrup eller Arlanda: 4995 kr inkl. moms 

Tillval

 • Enkelrumstillägg: 1295 kr inkl. moms

Detta ingår

Det finns två paket – ett med flyg och ett utan flyg. Det som ingår i bägge paketen är:

 • 22 timmar terapeutledd gruppterapi med två terapeuter
 • Boende från dagen innan behandlingen startar till sista dagen. Boendet utgörs av del i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 1295 kr
 • Mat (frukost, lunch, middag). Notera att middag dag 3 inte ingår då detta sker inom eget initiativ
 • Sängkläder och handdukar

Flyget utgörs av ekonomibiljett med väska för incheckning och handbagage.

Bokning

Bokning sker genom vår webbutik

Bokning av flyg

Om du väljer att låta oss boka flyg så kommer du drygt två månader innan avfärd få flygbiljetterna skickade till dig. Från det att du får flygbiljetterna så är det dina värdepapper – vi ansvarar enbart för bokning.

Önskar ni samåka till boendet från flygplatsen så kan vi ombesörja så att ni kan komma i kontakt med varandra.

 

Boendet – Villa Jaeva

Boendet ligger drygt en mil från Denia och inbjuder till vackra miljöer i rustik anda. Till boendet finns en stor tropisk trädgård som välkomnar dig till fina stunder i närvaro. Boendet ligger på en sluttning med en uppvärmd pool och du möts av hänförande vyer över spanska kusten eller inbjudande berg i alla vinklar. I nära anslutning till boendet ligger den sydligaste delen av bergskedjan Montgo, Villa Jaeva ligger i naturreservatet som ligger över bergsområdet.

I boendet finns sängkläder och handdukar. Det finns även möjlighet till förvaring i kylskåp.

Om Denia – Spanska kustens anonyma pärla

Denia är beläget på den norra kusten av Alicante provinsen. 110 km norr ligger staden Valencia och 120 km söder befinner man Alicante, både med internationella flygplatser.

Dess geografiska område fastställs av en mycket oländig kustlinje. Det finns många klippor, vikar och stränder med fin sand. Inåtland dominerar det unika landskapet av fruktodlingar.

Årsmedeltemperaturen i Denia ligger på ca 20° grader, vilket ger varma somrar och milda vintrar. Runt 44,464 människor bor i Denia och 30 % av befolkningen är komna från andra länder. På sommaren kan befolkningen gå upp till cirka 200,000 invånare.

I söder befinner man stads stränder med grövre sand. Desto längre söder man åker blir kustlinjen ännu mer dramatiskt och skarpare, ett känt område, Les Rotes, erbjuder idylliska vikar med kristallklart vatten.

Norr om staden förändras landskapet dramatiskt. Där hittar man Les Marines området vilket består av ändlösa stränder men gyllene sand.

Denias slott byggdes under den islamska perioden och ger en häpnande utsikt över staden och hamnen. Från hamnen åker fartyg och färjor med passagerare och gods till Balearerna. Denia ligger bara 55 mil från ön Ibiza.

I närheten av den kommersiella hamnen ligger marinan, en liten fiskeby välkänd för sina pittoreska slingrande små gator med populära barer och mysiga restauranger, så väl den fina strandpromenaden som går längs vattnet.

Praktisk information

Terapeuternas roll
Det är två huvudterapeuter med och deras roll är att vara ett process-stöd till deltagarna. Vissa tillfällen så är det flera terapeuter med. I dessa fall så leder de två huvudterapeuterna och stöttar gruppen och individerna utifrån behoven . De andra terapeuterna finns med som ett extra stöd för att fånga upp de processer som sker i gruppen. Under inledningen av gruppterapin går vi igenom gruppförutsättningarna och terapeuternas roll.

Plats
Veckorna genomförs på olika ställen, väl valda för att främja fina processer. Läs mer om behandlingsplatserna här.

Förberedelser
Du som deltagare behöver inte förbereda dig något inför dagarna. Det viktigaste är att komma dit med öppet sinne och viljan att utvecklas.

Gruppstorlek
5-10 personer

Program

Ungefärligt schema för de fem dagarna:

  • Dag 1
   • kl. 9-12 – Gruppterapi
   • kl.12-14 – Lunch
   • kl. 14-17 – Gruppterapi
   • kl. 18.00 – Middag
   • kl. 19.30 – Kvällsdelning (gruppen, utan terapeut)
  • Dag 2
   • kl.9-12 – Gruppterapi (inleds med meditation)
   • kl.12-15 – Tid för lunch och egen reflektion
   • kl. 15-17 – Gruppterapi
   • kl. 18.00 – Middag
   • kl. 19.30 – Kvällsdelning (gruppen, utan terapeut)
  • Dag 3
   • kl. 9-12 – Gruppterapi (inleds med meditation)
   • kl.12.00 – Lunch
   • Från 13 och framåt: “walk´n talk” i bergen med terapeuter med avslutning i området runt Denia. För de som inte vill gå med så kommer det att finnas möjlighet att ansluta till gruppen för middag på kvällen genom biltransport.
  • Dag 4
   • kl.9-11 – Gruppterapi (inleds med meditation)
   • kl.11-14 – Lunch
   • kl. 15-17 – Gruppterapi
   • kl. 18.00 – Middag
   • kl. 19.30 – Kvällsdelning (gruppen, utan terapeut)
  • Dag 5
   • kl.8-11 – Gruppterapi
   • kl.11 – Avfärd mot flygplatsen – med lunchlåda

Thomas Ahnér är Motus Animis behandlingsansvarige terapeut. Han har lång erfarenhet av behandling av systemtrauma och är den som följer upp och kvalitetsäkrar behandlingarnas utfomning.

 

Läs mer om Thomas här!

2021046_DSC9501 (kopia)

Frågor och svar

När får jag flygbiljetterna om jag bokar med flyg?

Du får flygbiljetterna under drygt 90 dagar innan.

Är det några covid-restriktioner?

Du som deltagare ska kunna uppvisa vaccinationsbevis alternativt negativt PCR-test/tillfrisknandeintyg (som är max 72 h gammalt) i anslutning till avfärd. Dessa skickas till deltagarinfo@mals.se. Vi förbehåller oss rätten att neka deltagande om dokumenten inte kommit oss tillhanda.

Vad innebär gestaltterapi?

Gå in på www.mals.se/gestaltterapi så kan du läsa om vår användning av gestaltterapi

Jag är vegeteria/vegan/glutenintolerant etc. Går det att få mat för mig?

Vi kommer kunna hantera de vanligaste kostavvikelserna, du kommer efter bokning ges möjlighet att berätta om det är något du vill att vi har med oss i planeringen av mat.

Passar detta mig?

Vuxet barn-veckan passar dig som upplever att beskrivningen av Vuxet barn skapar igenkänning och som vill starta upp eller komma vidare i din process.

 • Avbokning fram till 90 dagar innan återbetalas fullt ut
 • Avbokning efter 90 dagar innan fram till fyra veckor innan återbetalas till 50 %
 • Avbokning efter 4 veckor innan återbetalas inte. Vid sjukdom kan dessa lägen i många fall regleras genom den egna hemförsäkringen om det finns ett sjukintyg.

Om det skulle uppstå nationella restriktioner med anledning av Covid-19 som gör resan svår att genomföra återbetalas hela beloppet alternativt om man önskar flytta deltagande till kommande event.

Vad innebär vuxna barn?

Vuxna barn är vi när vi inte fått vara barn. Vi växer upp i en miljö där de vuxnas oförmågor till att vara närvarande föräldrar gör att barnet får ta det vuxnas ansvar. Vi åsidosätter våra egentliga behov som vuxna till förmån för vad vi tror att andra behöver. Sedan kan vi hävda oss och kräva att andra ska göra det samma för oss som vi tycker oss göra för dem.

Utan att ha en självklar relation till vårt inre barn så förlorar vi förmågan att navigera utifrån naturliga männskliga behov. Vi kan inte ledas av nyfikenhet, glädje och kärlek på det sätt som ett barn gör. Något som också gör att vi får svårt att navigera i oss själva är när vi som barn tvingas att ha en relation till vår förälder som är mer för förälderns skull. Att föräldern inte klarar att ha egna vuxna relationer, utan har det med sitt barn. Barnet blir som en partner till sin förälder. Det kan upplevas som en trygghet att vara så viktig för sin förälder, men att det handlar mer om vad föräldern vill ha en barnets behov. Det kallas känslomässig incest när förälder inte kan värna om sin eller barnets integritet.

Där förlorar barnet att se var gränser går. Som vuxen blir man beroende av att leva genom andra. Man förväxlar behov med begär. Begär som skapats av bortträngda behov.

Tilliten till sig själv och andra försvinner i och med att man kan bli illagjord, att ens existens är villkorad. Man tvingas att vara lojal andra men inte sig själv. Detta leder till att man gärna blir högpresterande i sökandet efter sig själv och sin plats i livet, allt medan tomheten ökar. Man blir en överlevare. Det är bara där man kan få en guidning i vart man ska. Om man inte fått en självklar plats i livet. Några av karaktärsdragen kan vara att:

 • Du behöver gissa vad som är normalt beteende
 • Du har svårt att fullfölja ett projekt från början till slut
 • Du ljuger du när det är lika enkelt att säga sanningen
 • Du dömer du dig själv skoningslöst
 • Du har svårt att ha roligt
 • Du tar dig själv på för stort allvar
 • Du har du problem med nära relationer
 • Du överreagerar du på förändringar som du själv inte styr över
 • Du söker du ständigt godkännande och bekräftelse hos andra
 • Du uppfattar du dig själv som annorlunda
 • Du är du överdrivet ansvarstagande eller överdrivet oansvarig
 • Du är du envist lojal, även mot dem som inte förtjänar det
 • Är du väldigt impulsiv?
Back To Top