skip to Main Content

Att vara i gruppen är en själslig upplevelse som når mig på alla plan. Även om det är utmanande och omtumlande att förändra så är jag så tacksam för möjligheten att få lära om och få lära mig att lita på mig själv och på livet. För mig är gruppterapin en multidimensional fysisk upplevelse där alla lager av mig får vara närvarande, göra sig hörda och bli bekräftade, och där kroppen får vara vägledande i resan tillbaka till den jag verkligen är och behöver vara. Med principerna skapas en hög nivå av närvaro. Det är konfronterande för alla de sidor av mig som vill gömma sig och fortsätta vara hemliga, onyktra och förvirrade, men i terapeuternas öppenhet och självklara lyssnande och närvaro känner jag mig trygg att se mitt medberoende och mina behov och känna mig stark i en väldigt sårbar process.

Sådant lugn, men också intensivt intressant. Även det som jag “visste” sen tidigare fick en annan innebörd under dagarna. Nu förstod jag hur jag skulle använda mig av verktygen/tankesätten i det verkliga livet. Jag började förstå hur jag kan läka mina sår på egen hand genom att endast bry mig om mig själv och jag insåg att min verklighet är bara min! Att gå till botten med mina problem gör mig fri, och det handlar BARA om mig. Min upplevelse. Jag kommer också att ha lättare att sätta gränser då jag förstått vad det innebär, både för mig själv och den jag möter. Tack!

Jag är mer än nöjd med allt!

En helg med många insikter och påbörjade processer. Tycker att terapeuterna bidrog till en lugn och trygg känsla och vi som grupp kändes snabbt trygga med varandra. Mycket som startade igång inombords. Tacksam för denna helg och dessa möten

Terapin på Medberoendekliniken är så olik andra terapier, här är närvaro allt och det enda som vi behöver ”prestera”. Att få kontakt med den jag är innanför alla lager av försvar har förändrat mig på djupet och påverkat mina nära relationer och generellt hur jag förhåller mig till livet. Jag rekommenderar varmt 12-veckors programmet, online gruppsessionerna och intensivhelgerna.

Tre dagar med att lära känna mig själv. Jag fick hjälp att utmana mig själv i en grupp människor, som jag aldrig tidigare träffat. Ett första intryck var rädsla men med Terapeuternas vägledning, utmaningar och övningar förvandlades rädslan till allt ifrån mer rädsla, irritation, oro, sorg, trygghet samhörighet, ärlighet, glädje och ro. Nu började jag känna saker som jag på senare år inte uppfatta med mig själv. Luckor öppnades till mitt inre vilket skapade frågor som jag sökte svar på genom gruppen. Mina luckor öppnas och stängs hela tiden nu några dagar efter kursens slut. Tack för 3 dagar av uppvaknande med fantastiska människor i en härlig miljö. TACK!

Det var delvis ganska rörigt inombords vid vissa tillfällen. Men omgivningen och Thomas och annan personal gjorde allt väldigt tryggt. Jag kände mig välkomnad och accepterad.

 

Livet är sorg och glädje. Förväntningar är planerade besvikelser har jag lärt mig, så det försöker jag sluta med. Kanske låter trist men det är sant. Jag kommer istället försöka leva livet och möta det som det kommer.

Utan min terapeut Thomas hade jag aldrig varit där jag är idag. Mindfullness, yoga, träning, hästen och nära & kära har varit ovärderliga men framförallt har jag mig själv och tacka som vågat göra denna resa med mig själv.

Back To Top