skip to Main Content

Jag är idag evigt tacksam att jag för ca 10 år sedan hade turen att träffa rätt person direkt. Jag var livrädd, hade noll självkänsla och hade svikit mig själv i evighet. Thomas Ahnér har en otrolig känsla för att möta människor där de är i livet och se vad de behöver. Med en otrolig värdighet har Thomas guidat mig i min resa att bli stark, lära känna mitt jag och sätta mig själv först i livet.
Från litet till stort kommer du alltid vara den som gjort störst avtryck i mitt liv.
Thomas jag är dig evigt tacksam för allt du gjort, jag ser fram emot att lära mer av dig.

Gestaltterapi med Thomas som terapeut har givit mig en ny dimension av läkning. Jag upplever att Thomas tillit till att allt blir som det är menat att bli, och hans närvaro skapar en dynamik som går djupare än vad jag upplevt i tidigare terapiformer

Att vara i gruppen är en själslig upplevelse som når mig på alla plan. Även om det är utmanande och omtumlande att förändra så är jag så tacksam för möjligheten att få lära om och få lära mig att lita på mig själv och på livet. För mig är gruppterapin en multidimensional fysisk upplevelse där alla lager av mig får vara närvarande, göra sig hörda och bli bekräftade, och där kroppen får vara vägledande i resan tillbaka till den jag verkligen är och behöver vara. Med principerna skapas en hög nivå av närvaro. Det är konfronterande för alla de sidor av mig som vill gömma sig och fortsätta vara hemliga, onyktra och förvirrade, men i terapeuternas öppenhet och självklara lyssnande och närvaro känner jag mig trygg att se mitt medberoende och mina behov och känna mig stark i en väldigt sårbar process.

Sådant lugn, men också intensivt intressant. Även det som jag “visste” sen tidigare fick en annan innebörd under dagarna. Nu förstod jag hur jag skulle använda mig av verktygen/tankesätten i det verkliga livet. Jag började förstå hur jag kan läka mina sår på egen hand genom att endast bry mig om mig själv och jag insåg att min verklighet är bara min! Att gå till botten med mina problem gör mig fri, och det handlar BARA om mig. Min upplevelse. Jag kommer också att ha lättare att sätta gränser då jag förstått vad det innebär, både för mig själv och den jag möter. Tack!

Kan egentligen inte riktigt hitta samlade ord för vad jag kände och upplevde under helgen! Det var både stumt och jobbigt, samtidigt själsligt skört och vackert. Både terapeuternas framtoning och kompetens, dynamiken och lugnet i de olika momenten, de andra deltagarnas generösa delningar och speglingar – allt skapade tillsammans en total närvaro, tillitsfull stämning men ändå ett omväxlande tempo. Allt gjorde att jag fick en klarare syn på mig själv, mina ambivalenta känslor, mitt autopilotiska beteende, mina reflektioner och tankar… på ett delvis oväntat sätt. Fortsättningen på denna processen kommer att hjälpa mig att leva mer sant mot mig själv, hjälpa mig att leva mer på riktigt, hjälpa mig att leva istället för att överleva!

Jag har deltagit på fem träffar. Varje tillfälle har utmanat mig på nya sätt och jag kan se hur jag förändrats under året från stängd och rädd till att våga öppna upp mer där det verkligen bränns och få allt större tillgång till mig själv.
Ju ärligare jag är i gruppen desto större blir frigörelsen, men det är en känslig process som inte går att forcera. Det tar den tid det tar och plötsligt är jag redo att ta ett nytt steg som jag aldrig förut tagit.
Elias

Jag är mer än nöjd med allt!

En helg med många insikter och påbörjade processer. Tycker att terapeuterna bidrog till en lugn och trygg känsla och vi som grupp kändes snabbt trygga med varandra. Mycket som startade igång inombords. Tacksam för denna helg och dessa möten

Terapin på Medberoendekliniken är så olik andra terapier, här är närvaro allt och det enda som vi behöver ”prestera”. Att få kontakt med den jag är innanför alla lager av försvar har förändrat mig på djupet och påverkat mina nära relationer och generellt hur jag förhåller mig till livet. Jag rekommenderar varmt 12-veckors programmet, online gruppsessionerna och intensivhelgerna.

Jag upplever en otrolig närvaro och närhet under sessionerna som jag inte trodde var möjlig online. Detta plus att det är samma deltagare varje gång, ger mig en trygghet och en tillit att utforska och känna bortträngda känslor. Thomas har en fantastisk förmåga att uppfatta var vi befinner oss i våra processer och vad var och en behöver i stunden. Han både stöttar och utmanar – imponerande! Materialet som hör till programmet är omfattande och ger både ny kunskap, väcker nya frågor och nya infallsvinklar som leder processen framåt.

Tre dagar med att lära känna mig själv. Jag fick hjälp att utmana mig själv i en grupp människor, som jag aldrig tidigare träffat. Ett första intryck var rädsla men med Terapeuternas vägledning, utmaningar och övningar förvandlades rädslan till allt ifrån mer rädsla, irritation, oro, sorg, trygghet samhörighet, ärlighet, glädje och ro. Nu började jag känna saker som jag på senare år inte uppfatta med mig själv. Luckor öppnades till mitt inre vilket skapade frågor som jag sökte svar på genom gruppen. Mina luckor öppnas och stängs hela tiden nu några dagar efter kursens slut. Tack för 3 dagar av uppvaknande med fantastiska människor i en härlig miljö. TACK!

Jag har i och med helgerna fått den finaste gåvan av tid, rörelse och utrymme. Tre saker jag innan inte fått men så desperat längtat efter. Jag är övertygad om att gruppen behövs för att uppfylla dessa pusselbitar. I gruppen får jag och de andra tid, i grupp skapas rörelse då vi är många med olika men ändå liknande grundproblematik som tydliggörs och frigörs, och i gruppen ges utrymme för det som behövs just där och då. 

Back To Top