skip to Main Content
Jag har deltagit på fem träffar. Varje tillfälle har utmanat mig på nya sätt och jag kan se hur jag förändrats under året från stängd och rädd till att våga öppna upp mer där det verkligen bränns och få allt större tillgång till mig själv.
Ju ärligare jag är i gruppen desto större blir frigörelsen, men det är en känslig process som inte går att forcera. Det tar den tid det tar och plötsligt är jag redo att ta ett nytt steg som jag aldrig förut tagit.
Elias

Jag är mer än nöjd med allt!

En helg med många insikter och påbörjade processer. Tycker att terapeuterna bidrog till en lugn och trygg känsla och vi som grupp kändes snabbt trygga med varandra. Mycket som startade igång inombords. Tacksam för denna helg och dessa möten

Terapin på Medberoendekliniken är så olik andra terapier, här är närvaro allt och det enda som vi behöver ”prestera”. Att få kontakt med den jag är innanför alla lager av försvar har förändrat mig på djupet och påverkat mina nära relationer och generellt hur jag förhåller mig till livet. Jag rekommenderar varmt 12-veckors programmet, online gruppsessionerna och intensivhelgerna.

Jag upplever en otrolig närvaro och närhet under sessionerna som jag inte trodde var möjlig online. Detta plus att det är samma deltagare varje gång, ger mig en trygghet och en tillit att utforska och känna bortträngda känslor. Thomas har en fantastisk förmåga att uppfatta var vi befinner oss i våra processer och vad var och en behöver i stunden. Han både stöttar och utmanar – imponerande! Materialet som hör till programmet är omfattande och ger både ny kunskap, väcker nya frågor och nya infallsvinklar som leder processen framåt.

Tre dagar med att lära känna mig själv. Jag fick hjälp att utmana mig själv i en grupp människor, som jag aldrig tidigare träffat. Ett första intryck var rädsla men med Terapeuternas vägledning, utmaningar och övningar förvandlades rädslan till allt ifrån mer rädsla, irritation, oro, sorg, trygghet samhörighet, ärlighet, glädje och ro. Nu började jag känna saker som jag på senare år inte uppfatta med mig själv. Luckor öppnades till mitt inre vilket skapade frågor som jag sökte svar på genom gruppen. Mina luckor öppnas och stängs hela tiden nu några dagar efter kursens slut. Tack för 3 dagar av uppvaknande med fantastiska människor i en härlig miljö. TACK!

Jag har i och med helgerna fått den finaste gåvan av tid, rörelse och utrymme. Tre saker jag innan inte fått men så desperat längtat efter. Jag är övertygad om att gruppen behövs för att uppfylla dessa pusselbitar. I gruppen får jag och de andra tid, i grupp skapas rörelse då vi är många med olika men ändå liknande grundproblematik som tydliggörs och frigörs, och i gruppen ges utrymme för det som behövs just där och då. 

Jag upplevde er som varma, hjärtliga, tillmötesgående från första kontakten. Denna energi genomsyrade dagarna vilket gjorde att jag som deltagare kände mig sedd, hörd och trygg så att jag vågade utforska mig själv och mitt medberoende, grunden till det och ömsint hålla om mig själv. Saker, händelser, situationer jag hamnar i blir så mycket mer begripliga, jag ser klarare min del i dem. Och det är första steget till göra på annat sätt. Detta är en början, jag inser att det kan behövas fler tillfällen och det är något jag ser fram emot. Det var ljuvligt att vara i ett sammanhang fyllt av mänsklig värme och det är ni, Thomas och Camilla, som skapar grunden för det. Tack. Ja, varmt tack.

Det var delvis ganska rörigt inombords vid vissa tillfällen. Men omgivningen och Thomas och annan personal gjorde allt väldigt tryggt. Jag kände mig välkomnad och accepterad.

 

Vände mig till Medberoendekliniken för två månader sen och har ingått i gruppterapi sen dess. Mitt liv eller i alla fall tankar om mitt liv har redan förändrats. Att förstå att mitt medberoende till mina föräldrar på ett tidigt stadium, har gjort mig till den bekräftelsetörstande människa jag är i dag. Vilket resulterat i ett relationsmissbruk.

Att börja inse allt detta redan, gör mig hoppfull om att få ett liv som jag kan och orkar leva. Men att komma till insikt med att jag är så skadad som jag är, gör ont, väldigt ont.

Ibland har det varit sjukt tufft för mig att genomgå denna process, jag skulle ljuga om jag sa annat, att få höra sanningen väcker också många gånger en kamp, kramp eller flykt känsla i mig, men det är just det jag måste våga se och börja förstå hos mig själv. Det är i det jag får syn på mig själv och den ur smärta som gjort att jag övergett mig själv från första början.

Livet är sorg och glädje. Förväntningar är planerade besvikelser har jag lärt mig, så det försöker jag sluta med. Kanske låter trist men det är sant. Jag kommer istället försöka leva livet och möta det som det kommer.

Utan min terapeut Thomas hade jag aldrig varit där jag är idag. Mindfullness, yoga, träning, hästen och nära & kära har varit ovärderliga men framförallt har jag mig själv och tacka som vågat göra denna resa med mig själv.

Back To Top